Ohlédnutí za celostátní výstavou drobného zvířectva „Chovatel 2022“.

29.11.2022 08:57

 

Príspevok nám poslal člen klubu Ing. Jakub Forman:

 

Ohlédnutí za celostátní výstavou drobného zvířectva „Chovatel 2022“.

            Vážení přátelé chovatelé a příznivci klubu chovatelů plemen králíků Činčila malá, Dailenár a Sallander. Rád bych se v krátkosti zmínil o vystavených králících zmíněných plemen na výstavě „Chovatel 2022“. 

            U plemene Sallander bylo přihlášeno celkem deset kolekcí a devět jednotlivců. Vystaveno bylo celkem devět kolekcí a osm jednotlivců. Z řad členů klubu vystavili: Caisek Jan, Fasora Petr, Hanisch Marcel a Přibyl Jaroslav. Mistr ČR na kolekci 383 bodů se stal přítel Fasora Petr. Šampión samec C 2-2, S-90 a ocenění 97 bodů a ČC na kolekci 382,5 bodů získal přítel Hanisch Marcel. Šampión samice C 1-2, S-24 a ocenění 96 bodů získal přítel Fasora Petr. Celou expozici posoudil přítel Ing. Řídký Pavel, je potřeba vyjádřit posuzovateli poděkovaní, že celou expozici posoudil spravedlivě a vyzdvihl ty nejlepší jedince a právem udělil tituly. 

            U plemene Dailenár bylo přihlášeno a vystaveno celkem dvě kolekce a čtyři jednotlivci. Jako jediným zástupcem, který vystavil z řad členů klubu byl přítel Fasora Petr a na svoji kolekci získal 382 bodů a titul Mistr ČR a Šampión na samici C 1-2, P-13 oceněnou 96 bodů. Velmi těžko lze hodnotit expozici tohoto plemene, neboť z celkového počtu dvanácti jedinců se kvalita či nekvalita úplně nedá hodnotit.

            U plemene Činčila malá bylo přihlášeno a vystaveno celkem sedm kolekcí a dva jednotlivci. Z řad členů klubu vystavili svá zvířata: Ing. Forman Jakub, Kouřilovi Jaroslav a Nikola a Přibyl Jaroslav. Mistr ČR na kolekci 381,5 bodů se stal přítel Přibyl Jaroslav. Šampión samec C 2-2, P-10 a ocenění 96 bodů získal přítel Přibyl Jaroslav. ČC na kolekci 381 bodů získal přítel Ing. Forman Jakub. Přátelé Kouřilovi na svoji kolekci obdrželi 378 bodů. 

Obě expozice plemen Dailenár a Činčila malá posoudil přítel Přikryl Petr, je potřeba vyjádřit panu posuzovateli poděkování za dobře odvedenou práci, kdy roztřídil „zrno od plev“ a opravdu vyzdvihl nejlepší jedince obou plemen. Je ovšem smutné konstatovat, že ke stavu registrace klubu je zaregistrovaných mnohonásobně více jedinců, než se objevilo na výstavě „Chovatel 2022“.

O plemenné chovy požádali a získali tito chovatelé: u plemene Sall je to přítel Fasora, u plemene Dl je to přítel Fasora a Kosarišťan a u plemene Čm je to přítel Forman, Kouřil a Přibyl. Všem chovatelům, kteří získali plemenné chovy patří velká gratulace. 

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Klub chovatelů králíků Činčil malých, Dailenárů a Sallanderů